Followers

Showing posts with label Internet Downloader Manager. Show all posts
Showing posts with label Internet Downloader Manager. Show all posts

Saturday, January 3, 2015

IDM 6.21 build 16 Setup + Universal Web _ V3

Ok ni Internet Downloader Manager yang aku pakai sekarang untuk dikongsi bersama. Untuk yang latest dari web http://www.internetdownloadmanager.com/ adalah idman621build17. Jadi kalau nak dapatkan yang latest boleh cari di Google, aku cari di http://onhax.net/. Antara website yang banyak membantu menyediakan software yang fullversion dan beberapa artikel yang sangat berguna boleh dapatkan di website tersebut. Kalau ada, tolong inform ye.. hehe..


IDM 6.21 build 16 Setup + Universal Web _ V3

IDM Universal Web Crack V3
release : 04-Oct-14
-----------------------------------------------------

How to Crack ?

1. Install IDM latest version using IDM Setup file/ Or update IDM Using IDM Quick Update
2. Run IDM Universal Web Crack
3. Update IDM Universal Web Crack if needed
4. Select IDM Installation path
5. Click Crack :)

When a New version of IDM comes ?

1. Update IDM
2. Open Crack
3. It will ask to update crack.Update it
4. Crack as usual

Info [Also check Read Me compiled with the Crack]
-----------------------------------------------------
• update.bin file will be created after crack update process.do not delete it if you want to keep the crack uptodate.

• perfect cracking will be done once, you get all three ticks in green or purple in the crack status (purple tick means update.bin found and loaded)

• You can use quick update function of IDM to update IDM. But if you get fake serial message after applying the crack, uninstall IDM and install the latest version of IDM using setup and re-apply the crack.

• if a new crack version release becomes late, you will get a notice when opening the crack :)

===============================
web : www.onhax.net
labs : labs.onhax.net
fb : www.fb.com/OnHAX.net
twitter : twitter.com/onhax

Source:
http://www.internetdownloadmanager.com/
http://onhax.net/


Monday, June 2, 2014

IDMcc for Firefox Update

Salah satu Add Ons yang paling penting dan berguna bagi pengguna software IDM untuk mengunduh @ download sebarang file menggunakan software tersebut. Aku jugak antara pengguna tegar software nih, sampaikan line member sebelah pon aku tarik ~

IDMcc for Firefox Update

Yang best untuk Add Ons IDM ni adalah, memberi kite kemudahan untuk mengunduh video apabila butang PLAY ditekan, contoh seperti gambar di atas. Kebanyakkan video yang dimainkan secara online akan dikesan oleh Add Ons IDM nih..

Jadi tak perlu susah payah nak copy and paste URL di tempat mengunduh seperti keepvid dan sebagainye.. PLAY je lemudian akan keluar icon Download This Video then download like usual. 


Keepvid pun sebenarnye bagus bagi downloader mengunduh video file.. sebab banyak pilihan format yang boleh kita pilih untuk download, 3gp, FLV, MP4, WEBM dan yang terbaru ada converter untuk MP3 lak, tapi bukan under Keepvid lah.

Add Ons ni aku jumpa di sebuah website dan diupdate dari semasa ke semasa.. contoh kalau kita pakai Mozilla 30.0 atau yang latest, Add Ons yang diinstall dari website ni pun turut akan terupdate mengikut the latest version.. tu yang best, jadi tak perlu susah payah kite nak cari Add Ons yang ngam dengan SE yang kite gunakan.

IDMcc for Firefox Update

Masuk ke website INI, kemudian ikut arahan dan cara yang ditetapkan.. simple jer caranya, jangan kata tak reti english sebab tutorial dalam bentuk gambar disediakan.. ok mah? selamat berpirate (^_^) Software IDM boleh download di SINI. Saya dah sediakan yang fullversion, kalau link tak ok.. tolong bagitahu, insyaallah saya betulkan.


Sunday, May 25, 2014

IDM 618 build 5 full + Crack + Registration manual Gdrive / 4shared


Internet Downloader Manager 618 build 5 full + Crack + Registration manual. Link disediakan di bawah. Download dengan SKIP ADS dari adf.ly, ada masalah boleh bertanya di bahagian komen.

Link diupload menggunakan Google Drive dan 4shared, so kalau link dah OUT.. jangan segan silu nak bagitahu.. insyaallah aku akan upload yang lain selagi software masih di laptop.

Untuk edit IDM kasi laju, mudah saje.. basic edit je ni, bermacam2 cara boleh buat untuk lajukan proses download menggunakan IDM antara edit yang paling mudah adalah di dalam software itu sendiri.

Buka IDM -> Option -> Connection -> Connection type speed : Other -> Bps : 9999999 -> Max connection number : 16 -> Ok.

Link Gdrive : http://adf.ly/oCtch

Link 4shared : http://adf.ly/oCyqW

Internet Download Manager (IDM) is a tool to increase download speeds by up to 5 times, resume and schedule downloads. Comprehensive error recovery and resume capability will restart broken or interrupted downloads due to lost connections, network problems, computer shutdowns, or unexpected power outages. Simple graphic user interface makes IDM user friendly and easy to use.Internet Download Manager has a smart download logic accelerator that features intelligent dynamic file segmentation and safe multipart downloading technology to accelerate your downloads. Unlike other download managers and accelerators Internet Download Manager segments downloaded files dynamically during download process and reuses available connections without additional connect and login stages to achieve best acceleration performance.

Internet Download Manager supports proxy servers, ftp and http protocols, firewalls, redirects, cookies, authorization, MP3 audio and MPEG video content processing. IDM integrates seamlessly into Microsoft Internet Explorer, Netscape, MSN Explorer, AOL, Opera, Mozilla, Mozilla Firefox, Mozilla Firebird, Avant Browser, MyIE2, and all other popular browsers to automatically handle your downloads. You can also drag and drop files, or use Internet Download Manager from command line. Internet Download Manager can dial your modem at the set time, download the files you want, then hang up or even shut down your computer when it's done. 

Other features include multilingual support, zip preview, download categories, scheduler pro, sounds on different events, HTTPS support, queue processor, html help and tutorial, enhanced virus protection on download completion, progressive downloading with quotas (useful for connections that use some kind of fair access policy or FAP like Direcway, Direct PC, Hughes, etc.), built-in download accelerator, and many others.

Version 6.19 adds Windows 8.1 compatibility, adds IDM download panel for web-players that can be used to download flash videos from sites like MySpaceTV, and others. It also features complete Windows 7 and Vista support, video page grabber, redeveloped scheduler, and MMS protocol support. The new version also adds improved integration for IE 11 and IE based browsers, redesigned and enhanced download engine, the unique advanced integration into all latest browsers, improved toolbar, and a wealth of other improvements and new features.

Source : http://www.internetdownloadmanager.com/


Friday, November 22, 2013

Internet Downloader Manager 6.18 Build 7 + Crack + XP Manual


Internet Download Manager terbaru adalah 618 build 7, tapi yang saye kongsikan kat sini 618 build 5. Malas nak cari yang build 7, kalau anda rajin.. share lah dengan saye ye (^_^)

Komputer office ni pakai window ori XP, so bile aku download dan install IDM, dia akan keluar pop up massage "fake serial number".

The solutions is ~ ~ setelah anda selesai download dan extract file di bawah, install IDM 618 build 5 di komputer anda, copy crack "IDM_6.18_build_7_Crack_only", pastekan di "C:\Program Files\Internet Download Manager". Klik apply kemudian Ok.

Sekirenye masih lagi keluar pop up message "fake serial number", sila guna dan extract file "IDM_reigstrattion_Manual_method", kemudian ikut panduan yang disediakan dalam file tersebut.

Best pakai win XP ni, smooth jer.. tapi macam-macam pulak masalah, masa pakai win 7 dulu, mudah jer.. biasalah downgrade.. macam gini lah jadinye.


Password : duadz.com

IDM_6.18_build_7_Crack_only

IDM_reigstrattion_Manual_method

idman618build5.exe


Friday, March 15, 2013

Tips-Trick Lajukan IDM Tutorial Bergambor..

Setelah boring melanda, barulah rase nak update blog, bile pulak dah bukak new page.. terase pulak macam takde idea nak tulis.. macam-macam, so aku nak wat post pasal tips-trick lajukan IDM.. mane pulak datang idea nak buat tutor nih? yelah sebab aku tengah download dan connection agak lembab, ada lah beberape trick yang boleh korang cube tuk lajukan IDM hampe..

Tips-trick lajukan IDM :


Tips-Trick Lajukan IDM
Klik gambo untuk besokan die

Tips-Trick Lajukan IDM Tutorial Bergambor..
First tutorial How To Speed Up Your IDM

Tutorial aku sediakan dalam bentuk GIF.. so usha la molek2 deh.. jangan mare, malas la pulak nak buat tutor dalam bentuk word, so the best way.. tuk orang yang malas cam aku, tu lah resultnye..

Tips-Trick Lajukan IDM Tutorial Bergambor..
Second tutorial How To Speed Up Your IDM

The next tutor is.. korang kene edit di bahagian regedit.. sile peratikan betoi-betoi supaye korang tak penin nanti.. ok? agak tak nampak, klik jer GIF tu untuk besokan die.. hehe..

The basic is.. connection korang pon kene lah kuat, takkan la connection lembab, boleh cecah sampai 2-3 ratos kan? software2, edit2 sana sini tu hanya tuk support jerk.. memang akan ada perubahan kalao hampa cube mende yang aku dah cube nih, walaupun pakai modem@BB.. ada la perubahan cikit, tapi takde lah sampai 1 MB kan? hidup ni mesti logik bro sis (^_^)


Friday, November 30, 2012

IDM 2012 Terbaru (IDM 6.12 Beta Build 10 Full)

IDM 2012 Terbaru (IDM 6.12 Beta Build 10 Full)

IDM yang paling latest adalah IDM 6.12 Beta Build 10.. kalau ada lagi yang latest, korang boleh request kat aku. Dan yang paling penting, kalau link mati sile bagi tahu ok.. Link download tersedia kat bawah, silekan dengan senang hati.

Features :
http://www.internetdownloadmanager.com/features.html
Download :


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...