Followers

Wednesday, July 22, 2015

Diary UKM : No Telefon Lengkap 13 Kolej Kediaman UKM

“Try la call dulu tiap kolej yang ada kat UKM, nanti senang tak fikir nak tido kat mana…” terngiang-ngiang kata-kata tu bermain di fikiranku.. ku fikir tidaklah semudah yang disangka almaklum student UKM kononnye bile mintak kawtim-kawtim boleh dapat la sewa bilik, tapi kiraan ku ternyata salah. Bukan ku tidak pedulikan nasihat ikhlas kawan ku tadi, memang hasratku untuk call dan tanya tiap kolej yang ada di UKM, ku bukan lah budak hingusan yang sudah kena baru menyesal, banyak pengalaman hidupku mengajariku erti kehidupan sebenar...

Tapi apolah nak dikato kan bondo dah nak jadi dan bukan aku mintak pun? Redha itu lebih baik dari merungut je, kalau merungut dapat hasil takpe jugak, lagi sakit hati ada laaaa. So lepas test JPJ tadi kemudian checkout hotel family aku (beraya K.L), terus aku hidupkan enjin iswara 1.3 tahun 2002 tu dan meluncur laju menuju ke destinasi… UKM. Tiap detik masa otakku merangka susun atur urusan yang perlu dilakukan terlebih dahulu. Iswara kubawa masuk ke UKM ikut jalan belakang bukan kerana takut sebab kereta ku lengkap dengan sticker student UKM, tapi untuk memudahkan urusan ku menuju Kolej Rahim Kajai.

Kenapa Rahim Kajai? Ntah la.. lepas tu ke Kolej Tun Hussien Onn dan sebelahnye (lupa nama kolej) dan akhir sekali Kolej Keris Mas tempat menginap ku selama ini. Haha! (gelak dulu) semua jawapan yang ku terima sama “takde dik, tahun ni semua kolej tak ambik sewa bilik untuk student…”. Hah amik kau! Akhirnye keputusanku adalah berteduh sementara di surau KKM (ade aircond) dan cube untuk tenangkan diri sambil berfikir secara rasional. Ok! Aku perlu call setiap kolej untuk pastikan sama ada mungkin mana-mana kolej yang sediakan sewa bilik, kan mudah kalau dari awal prepare?

Tapi kalau perkara ni tak berlaku, artikel ini tidak akan kalian temukan yang ditulis berdasarkan pengalaman hidup seorang mahasiswa betul? Hehe. Sebelum dikongsikan no-no telefon setiap kolej kediaman UKM, perlu untuk diketahui setiap kolej di UKM tidak lagi menyediakan sewa sehari-hari, so pandailah nak hidup ok!

Diary UKM : No Telefon Lengkap 13 Kolej Kediaman UKM

No Telefon Lengkap 13 Kolej Kediaman UKM

Kolej Aminuddin Baki (KAB)
Pengetua : 03-8921 5915
Tel (Pejabat Am) : 03-8921 5104
Faks : 03-8921 5835

Kolej Pendeta Za'ba (KPZ)
Pengetua : 03-8921 6849
Tel (Pejabat Am) : 03-8921 6851
Faks : 03-8921 6846

Kolej Dato Onn (KDO)
Pengetua : 03-8921 5921
Tel (Pejabat Am) : 03-8921 5103
Faks : 03-8921 5117

Kolej Tun Dr. Ismail (KTDI)
Pengetua : 03-8921 5359
Tel (Pejabat Am) : 03-8921 6270
Faks : 03-8921 5231

Kolej Burhanuddin Helmi (KBH)
Pengetua : 03-8921 5467
Tel (Pejabat Am) : 03-8921 5105
Faks : 03-8921 5199

Kolej Ibrahim Yaakub (KIY)
Pengetua : 03-8921 4362
Tel (Pejabat Am) : 03-8921 5269
Faks : 03-8921 5268

Kolej Tun Hussein Onn (KTHO)
Pengetua : 03-8921 5953
Tel (Pejabat Am) : 03-8921 3157
Faks : 03-8921 3158

Kolej Tun Syed Nasir (KTSN)
Pengetua : 03-8921 7828
Tel(Pejabat Am) : 03-8921 7828
Faks : 03-8921 2158

Kolej Ungku Omar (KUO)
Pengetua : 03-8921 3148
Tel (Pejabat Am) : 03-8921 5344
Faks : 03-8921 5345

Kolej Keris Mas (KKM)
Pengetua : 03-8921 4009
Tel (Pejabat Am) : 03-8921 4011
Faks : 03-8921 4009

Kolej Rahim Kajai (KRK)
Pengetua : 03-8921 5629
Tel (Pejabat Am) : 03-8921 3103
Faks : 03-8921 3101

Kolej Antarabangsa Ibu Zain (IZISH)
Pengetua : 03-8921 5600
Tel (Pejabat Am) : 03-8921 5602
Faks : 03-8921 5600

Kolej Idris Al-Marbawi (KIAM)
Tel (Pejabat Am) : 03-8921 5304/3092/
Reactions:


0 Powerfull Critical Thinking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...