Followers

Monday, June 2, 2014

IDMcc for Firefox Update

Salah satu Add Ons yang paling penting dan berguna bagi pengguna software IDM untuk mengunduh @ download sebarang file menggunakan software tersebut. Aku jugak antara pengguna tegar software nih, sampaikan line member sebelah pon aku tarik ~

IDMcc for Firefox Update

Yang best untuk Add Ons IDM ni adalah, memberi kite kemudahan untuk mengunduh video apabila butang PLAY ditekan, contoh seperti gambar di atas. Kebanyakkan video yang dimainkan secara online akan dikesan oleh Add Ons IDM nih..

Jadi tak perlu susah payah nak copy and paste URL di tempat mengunduh seperti keepvid dan sebagainye.. PLAY je lemudian akan keluar icon Download This Video then download like usual. 


Keepvid pun sebenarnye bagus bagi downloader mengunduh video file.. sebab banyak pilihan format yang boleh kita pilih untuk download, 3gp, FLV, MP4, WEBM dan yang terbaru ada converter untuk MP3 lak, tapi bukan under Keepvid lah.

Add Ons ni aku jumpa di sebuah website dan diupdate dari semasa ke semasa.. contoh kalau kita pakai Mozilla 30.0 atau yang latest, Add Ons yang diinstall dari website ni pun turut akan terupdate mengikut the latest version.. tu yang best, jadi tak perlu susah payah kite nak cari Add Ons yang ngam dengan SE yang kite gunakan.

IDMcc for Firefox Update

Masuk ke website INI, kemudian ikut arahan dan cara yang ditetapkan.. simple jer caranya, jangan kata tak reti english sebab tutorial dalam bentuk gambar disediakan.. ok mah? selamat berpirate (^_^) Software IDM boleh download di SINI. Saya dah sediakan yang fullversion, kalau link tak ok.. tolong bagitahu, insyaallah saya betulkan.
Reactions:


0 Powerfull Critical Thinking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...